Preview Mode Links will not work in preview mode

Maratonpodden


Välkommen till Maratonpodden, Sveriges största podd om uthållighetssporter ledd av journalisten, författaren och influencern Petra Månström.

Jul 19, 2019

Sötningsmedel är ju hett omdebatterat och det finns många tyckare, men vad säger egentligen forskningen? Finns det någon oberoende forskning inom området och finns det kanske något sötningsmedel som är hälsosammare än andra? Vitt socker anses vara en av vår tids värsta hälsobovar, bland annat genom fetma, hjärtkärlsjukdomar och diabetes. Men vi som tränar regelbundet då, kan vi äta mer socker utan att vår hälsa drabbas negativt? Och är verkligen sockret så farligt som många tror?
.
Välkommen till ett mycket intressant specialavsnitt där vi pratar om socker och sötningsmedel ur alla möjliga vinklar. Gäster är två experter inom området: Linda Bakkman, näringsfysiolog, doktor i medicinsk vetenskap, vetenskapskrönikör och författare och Pär Svahnberg, doktor i organisk kemi som idag arbetar med expertrådgivning inom toxikologi- och kemirelaterade frågor. Missa inte!
.
Dessutom: i slutet av programmet ringer jag upp den passionerade triathleten Elin Lilja som berättar om hur man bäst kommer igång med löpning med sportbarnvagn och så pratar vi såklart om Thule Barnvagnsjogg.

Avsnittet presenteras i samarbete med Thule.

Följ Maratonpodden på Facebook
Följ Maratonpodden på Instagram