Preview Mode Links will not work in preview mode

Maratonpodden


Välkommen till Maratonpodden, Sveriges största podd om uthållighetssporter ledd av journalisten, författaren och influencern Petra Månström.

Oct 17, 2019

”Löpare som kollapsade. Ett överfullt sjukvårdstält. Damernas VM-maraton i Doha borde aldrig ha sprungits.”

Det kunde man läsa i en av alla sportkrönikor efter att mardrömsmaran under VM i Doha i september i år var avklarad. När startskottet gick var temperaturen 30 grader och luftfuktigheten mycket hög. Läkare hade i förväg varnat för att det kunde vara förenat med livsfara att springa maraton under de här förhållandena. En tredjedel av de 68 startande damerna tvingades bryta.

Men Johanna Bäcklund ställde sig på startlinjen och krigade sig i mål, mot alla odds och många svackor under vägen. I den här intervjun djupdyker vi i såväl Johannas minutiösa förberedelser inför loppet samt självklart själva loppet från start till mål. Hon berättar också om utmaningen med att kombinera en elitsatsning med att få två barn på kort tid. Du får också veta mer om nycklarna bakom Johannas stora löparframgångar på kort tid. Med andra ord: ett riktigt härligt avsnitt som du inte får missa! 

Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur nionde avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från kunskapsföretaget Holistic – med mig som programledare. Riktigt spännande! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet.
.
Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic.

Följ Maratonpodden på Facebook
Följ Maratonpodden på Instagram