Preview Mode Links will not work in preview mode

Maratonpodden


Välkommen till Maratonpodden, Sveriges största podd om uthållighetssporter ledd av journalisten, författaren och influencern Petra Månström.

Feb 27, 2020

Våren 2014 genomförde Sofia Norgren sin första halvmara och samtidigt som hon sprang i mål började hon se suddigt på ena ögat. Hon trodde då att det berodde på att hon hade tagit ut sig under loppet, men när det hade gått några dagar utan att suddigheten visade några tecken på att avta bestämde hon sig för att söka läkarvård. Det visade sig att hon hade drabbats av MS, multipel skleros som är en allvarlig neurologisk sjukdom.
.
2019 sprang Sofia i mål som snabbaste dam från Dalarna på Stockholm Marathon, hon kallar träningen för sin andra medicin vid sidan om bromsmedicinerna och i år har hon siktet inställt på bland annat Boston Marathon och Ultravasan 45 och hennes tränare är ingen mindre än Sveriges maratonguru Anders Szalkai.
.
Dessutom: i slutet av det här programmet får du en massa bra tips på hur du aktiverar dig under arbetsdagen, för det är faktiskt så att även vi som tränar regelbundet ofta sitter stilla för mycket. Med koden PETRA får du 15% rabatt på hela AJ Produkters sortiment t o m den 15 mars 2020. 
.
Avsnittet presenteras i samarbete med AJ Produkter.
.
Följ Maratonpodden på Facebook
Följ Maratonpodden på Instagram