Preview Mode Links will not work in preview mode

Maratonpodden


Välkommen till Maratonpodden, Sveriges största podd om uthållighetssporter ledd av journalisten, författaren och influencern Petra Månström.

Mar 13, 2020

Vad kan en ultralöpare vinna på att springa i Nike Vaporfly? Vilken är skillnaden i procent mellan kolstybb och tartan (gamla respektive nya materialet på löparbanorna)? Varför hoppades Rune Larsson och Kjell-Erik Ståhl att Eliud Kipchoge skulle misslyckas med sitt sub2-försök i Wien? Hur lyckades Rune hålla sig skadefri i stort sett under hela sin karriär? Hur väcktes hans passion för löpning? Ett specialavsnitt som det från början var tanken att både Rune Larsson och Kjell-Erik Ståhl skulle medverka i. Kjell-Erik tvingades i sista stund ställa in på grund av sjukdom, men Rune Larsson kom till studion och vi ringer dessutom upp legendariske friidrottstränaren Yannick Tregaro som i ett inlägg på Instagram har reagerat starkt mot den skada han anser att superskorna från Nike åsamkar löpningen. Ett historiskt avsnitt du inte vill missa!
.
Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från kunskapsföretaget Holistic – med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet.
.
Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic.
.
Följ Maratonpodden på Facebook
Följ Maratonpodden på Instagram